Zamieszczone przez Philu
Jakie drogi omijać
Zwiń
X
-
Jakie drogi omijać
Szukałem na forum informacji jak wyżej. Lecz nigdzie nie znalazłem. Proponuję w tym temacie wpisywać informacje odnośnie dróg - które omijać szerokim łukiem i w ogóle nie wjeżdżać na nie. Pomysł ten zakiełkował po ostatniej podróży do Zieleńca - kiedy to chciałem ominąć Wrocław drogą numer 39. Od Kępna (a właściwie skrzyżowania w Baranowie z DK11 do Łagiewnik (skrzyżowanie z DK8) droga ta w fatalnym stanie co chwile znaki o kiepskiej nawierzchni, a najgorszy odcinek od od A4 do Wyszonowic - prędkość zaleca na to 30 i slalom gigant pomiędzy lejami (dziury to za łagodne określenie). Jeśli komuś przyjdzie pomysł na przejazd tą drogą - zdecydowanie odradzam
-
-
Jakie drogi omijać?Powinienes zadać pytanie gdzie sa w miare normalne drogi w polsce,są ale to żadkość w sumie to gdzie byś chciał pojechać zawsze znajdą się koleiny,dziury,wybrzuszenia jak podwinięty dywan oto Polska właśnie będzie wstyd na euro 2010.
[ Dodano: Nie 13 Lut, 11 08:25 ]
Najlepiej omijać wszystkich polskich dróg !!!Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente
Komentarz
-
-
Najlepiej omijać wszystkich polskich dróg !!!
Jakimś pomysłem jest zakup 4x4 nebo czołgu z AMW :twisted: . Część ludzi twierdzi, że w tym kraju będzie dobry transport dopiero jak wymyślą teleportację. :diabelski_usmiechSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
No ale tak jedziecie po tych polskich drogach, a po prostu spójrzcie za okno - 30*C, potem -15*C, potem znowu 30*C. Najpierw jest wszystko w lodzie, a następnego dnia jest +10*C i to prawa fizyki działają na nawierzchnię i tory kolejowe/tramwajowe. U mnie i tak działa jakieś centrum kryzysowe, gdzie można zgłaszać dziury i na następny dzień już je łatają.
Komentarz
-
-
spójrzcie za okno - 30*C, potem -15*C, potem znowu 30*C.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phrixPopatrz na Czechów i Niemców, klimat u nich jest ten sam a jakoś autostrady dają tam radę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phrixspójrzcie za okno - 30*C, potem -15*C, potem znowu 30*C.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MickulZamieszczone przez phrixspójrzcie za okno - 30*C, potem -15*C, potem znowu 30*C.Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente
Komentarz
-
-
kolega wypisuje bzdury bo w niemczech są te same warunki pogodowe co w polse.
Komentarz
-
-
Octan, tu raczej chodzi o ilość przejsć temperatur z - na + i odwrotniei czy to Berlin czy W-wa wyjdzie ich podobna ilość.
Porównać Berlin można spokojnie do zachodniej Polski (Lubuskie, Zachodniopomorskie czy Dolnosląskie)
Za Odrą drogi ok, a u nas kicha.
Złe materiały, złe odwodnienie, fuszerki, kombinowanie na fakturach i dostawach, (ogólnie złodziejstwo) + przymykanie oczu przy odbiorach, bo przecież paru preziów musi nachapać kapustę i następną chaciendę wybudować oraz wygrzać zmurszałe kości pod palmami.
Omijać też radzę - istny ser szwajcarski:
- DK11 na odcinku Tworóg -Lubliniec
- DK40 na odcinku Ujazd-KedzierzynKoźle
Komentarz
-
-
Widzę że się rozpetała dyskusja na temat dróg - rok temu jechałem przez Węgry i powiem że drogi w niektórych miejscach jak w Polsce mimo że maja trochę cieplejszy klimat. Co do Niemiec nie zapomnę autostrady od Kołbaskowa - była w 2009 w fatalnym stanie - ale chyba już ją zrobili.
A co tematu, chodziło mi o drogi które są w fatalnym stanie a nie o pojedyncze dziury
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octanbzyq_74, niestety piszesz prawdę, te kilka stopni C różnicy nie czyni. Ale nie załamujmy rąk, będzie lepiej. Jak każdej wiosny na drogi wyruszą brygady naprawcze i po dziurach zostaną tylko wspomnienia w postaci nadlanych placków
Ale nie bo po co? Lepiej zapłacić za łatanie co roku
Komentarz
-
Komentarz